Od ove godine Vila Ljubica u svojoj ponudi ima i wellness program zamišljen po principu intimnog opuštanja za dvoje. Wellnes je opremljen tepidarijumom, parnim kupatilom, saunom, đakuzijem za dvoje kao i stolom za masažu. Tepidarijum ili takozvano mlako kupatilo je prostorija gde se nalaze ležaljke obložene pločicama ili mermerom zagrejane na temperaturu od 37-39˚C čime se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi pa je prema tome i potrošnja energije minimalna.

Tepidarijum

Tepidarijum je mirna i tiha prostorija sa ležaljkama koje se zagrevaju od 37 c do 39 c, tj. temperaturi približno temperaturi tela. Time se postiže da telo odaje onoliko toplote koliko i primi uz minimalno korišćenje energije. Telo se zagreva bez znojenja, krvni sudovi se usled toplote šire i poboljšava se protok krvi, samim tim jača imunitet. Toplota koja izlazi iz ležaljki veoma prijatno deluje na nervni sistem i vraća organizam u prirodni balans. Zbog pozitivnog i umirujućeg uticaja na organizam, preporučuje se osobama svih starosnih dobi. Tepidarijum je mesto koje je inače predviđeno za pripremanje pre ulaska u parno kupatilo, međutim u praksi se koristi i nezavisno za odmaranje, između sauna seansi. Prijatna temepratura, približna temeraturi tela koja se širi ispod tela korisnika, oslobađa telo negativnih tenzija i grčeva izazvanih svakodnevnim stresom. Tople ležaljke su od tvrdog materijala, obično obložene sitnim pločicama i dizajnirane da prijaju kičmi prilikom ležanja. Noge i glava su obično na višoj tačci u odnosu na klasično ležanje.

Parno (Tursko) kupatilo

Parno ili tursko kupatilo je vrsta saune u kojoj je zastupljena visoka vlažnost vazduha koja se kreće do 100 %, i temperaturom koja se kreće od 40 do 50 c. Parna kupatila su drevna vrsta kupatila i vode poreklo još iz rimskog doba. Pomažu prevazilaženje stresova svakodnevnog života, opuštanje i sticanje nove snage kao i poboljšanje opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja.

Dobrobiti upotrebe saune

Saune se koriste širom sveta za uživanje, opuštanje i poboljšanja zdravstvenog stanja. Prilikom boravka u sauni, toplota pospešuje cirkulaciju krvi što dovodi do velike količine znojenja. Znojenje omogućava telu da se oslobodi štetnih materija i poboljšava cirkulaciju krvi koja je u današnje vreme učestali problem sa kojim se susreću ljudi svih starosnih doba i šta je preduslov za razvoj drugih bolesti. Preznojavanje tela do kojeg dolazi tokom boravka u sauni oslobađa organizam od štetnih materija i toksina, jača imuni sistem, opušta telo od napetosti i organizam od stresa. Boravak u sauni uticaće da se osećate zdravije, lakše. Dobrobiti za korisnika saune su višestruki, a efekat koji se postiže je fizički i psihički. Dodatno je u sauni od Vile LJUBICA ugrađen slani zid za jos bolji efekat.

Ručna masaža

Za potpuno fizičko i psihičko opuštanje Vila Ljubica u svojoj ponudi ima i uslugu masaže. Masaža je najefikasnija kao preventiva u održavanju zdravlja i vitalnosti. Odlično je sredstvo u borbi protiv stresa, glavobolje ili nesanice. Jednom rečju, masaža dovodi do harmonije duha i tela, oslobađa organizam tegoba i dovodi telo u stanje prirodne ravnoteže.

Hidromasažna kada

Za kraj, ono što svakako ne bi trebalo da propustite u koliko se odlučite da uživate u blagodetima wellness ponude Vile Ljubice jeste opuštanje u hidromasažnoj kadi – đakuziju. Za uživanje i opuštanje u đakuziju ne postoje neka posebna ograničenja i pravila, jednostavno prilagodite sebi i svom zdravstvenom stanju vreme boravka i stepen jačine mlazeva. Ono što moramo napomenuti to je da hidromasažna kada naročito povoljno deluje na osobe sa niskim krvnim pritiskom.